Bejelentkezés Bezárás
Magyar nyelvEnglish language

Az Ön kosara üres


Kosár bezárása

Kerámiaburkolat

 

A fürdőszoba, konyha, étkező, nappali tervezésekor a legtöbb fejtörést általában a burkolatok kiválasztása okozza, hiszen ez az anyag lesz a helyiség stílusának, színvilágának és hangulatának a legmeghatározóbb eleme. Amikor egy fürdőszobába belépünk, az első, amit észreveszünk a csempe, hiszen ez jelenik meg a legnagyobb felületen: a falakon és a padlón. 


royal-rosa

 

Anyaga:

 

Égetett kerámia, agyag: A burkolatok legtöbbje nem más, mint égetett kerámia, amelynek alapanyaga az agyag. Alapvetően kétféle agyagot különböztetünk meg: a vörösagyagot és a fehéragyagot.

 

A vörösagyag lazább szerkezetű, porózusabb, kényesebb alapanyag, könnyebben törik, hamarabb lepattogzik a széle, vágáskor több hulladék keletkezik belőle, mint a fehéragyag alapanyagú lapokból. A mázas felület a fehéragyaghoz hasonlóan ellenállóvá teszi. Vörösagyagot több helyen is bányásznak a világon, ezért a gyártók számára könnyebben hozzáférhető és olcsóbb alapanyag, mint a fehéragyag. A lapok minősége az alapanyag tisztaságától is függ. Minél szennyezettebb a vörösagyag, annál olcsóbb és silányabb minőségű lapot tudnak belőle előállítani.

 

A fehéragyag egy jobb minőségű, erősebb szerkezetű anyag. Leginkább Németországban bányásszák. Más országokba a nagy távolság miatt viszonylag nehéz eljuttatni, ezért ha fehéragyag alapanyagú olasz vagy spanyol lapokkal találkozunk, azok lényegesen drágábbak.

 

Legegyszerűbben úgy állapítható meg, hogy milyen alapanyagból készült a lap, hogy megnézzük az élét, ahol látható, mi van a mázréteg alatt. Ha az él vörös, akkor vörösagyaggal, ha törtfehér, vagy szürkésfehér, akkor fehéragyaggal állunk szemben.

 

A kerámialap a legelterjedtebb padló és falburkoló, mely kemény, higiénikus, könnyen karbantartó. A gyártók úgynevezett családokat ajánlanak, a könnyebb társítás, variálás érdemes ezek közül választani. Széles szín- és dekorkínálatból választhatunk, akár kültérre is alkalmas fagyálló lapokból is.

 

Legfrissebb trend, a vágott szélű (rektifikált) lapok használata, amelyek minimális fugával rakhatóak (2 mm) és a lap felső éléig kitölthetők fugaanyaggal. Ez által egy homogénebb felület látványát kapjuk.


pavimento

 

Gres vagy kőporcelán

 

A viszonylag új keletű gres burkolólap ellenállóbb, kedvező fagyállósági és kopási tulajdonságai miatt kedvelt. A "gres" szó jelentése, homokkő kerámia. A gránit őrleményhez adagolt agyagból, homokból és egyéb ásványi anyagokból álló keverék, különböző feldolgozási folyamatokon éri el a kő jelleget. Kezdetben csak máz nélküli kivitelben gyártották, „mákos” avagy nagyszemcsés „gránitos” kivitelben. Ezért is ragadt rajta a „gránitlap” megnevezés is. Miután a lapburkolat tömör, homogén szerkezetű, a felület sérülései nem jelentenek színbeli elváltozást. Vízfelvételük igen alacsony, ezért fagyálló lapoknak minősülnek.

 

Külső megjelenését tekintve a magasabb szintű igényeket a mázas greslapok széles választéka, ill. a magas fényűre polírozott lapok hivatottak kielégíteni, melyekkel minden szín- és hangulatigény kielégíthető.


sable 01

 

Üvegmozaik

 

Üvegmozaik többféle méretben található a kereskedelemben: 1x1cm, 2x2 cm, 3x3 cm, 5x5 cm. A kis kockák általában 30x30 cm lapon kaphatóak papírra vagy hálóra ragasztva, és burkoláskor ezeket a lapokat ragasztják fel a felületre. A hálóra ragasztott mozaik hátránya, hogy íves felületen nem lehet olyan szépen hajlítani, illetve a háló nem engedi teljes felületen a ragasztót a mozaikhoz. A papír egyszerűen, vizes szivacs segítségével eltávolítható.  Vásárláskor nézzük meg a mozaik hátulját is, a ragasztáshoz szükséges kis fogak milyen mélyek, mert a szinte teljesen sima felület ragasztása nem tökéletes. Miután megkötött a ragasztó és eltávolítottuk a mozaikról a papírt, vagy a hálót, kezdődhet a fugázás. Az üvegmozaikhoz, mivel áttetsző, speciális fehér színű ragasztót kell használni, kizárólag flexibilis minőségűt.

Gresite OPIOCOLOR

 

Stílusok:

 

A rusztikus: Az egyenetlen szélű, sokszor lekerekített sarkú burkolóanyagokat általában „rusztikusnak” nevezik. Ugyanebbe a kategóriába sorolhatók azok a burkolatok, amelyek felületképzése nem tükörsima, hanem durvábban megmunkált, valamint azok, amelyek színe nem egyenletes, inkább foltos hatású. A rusztikus burkolatok általában matt felületűek.


02 rosso

 

Klasszikus: stílusú burkolatnak nevezhető a legtöbb olyan csempe illetve járólap, amely márvány vagy mészkőmintás, sokféle színben többfajta bordűrrel rendelkezik, és méretválasztéka is elég változatos. Külön rendelhetők listellók, díszítő csíkok, bordűrök. Egyszerre fiatalosak és elegánsak, variálhatóságuk, díszítésük szinte korlátlan lehetőséget nyújt a tervezés során.


 beige 01klasszikus

 

Minimál: a minimál fürdőszobában sokszor uralkodik a fehér, világos szín, ám nem a megszokott méretű lapok, hanem a nagyobb méretű, nem ritkán az önmagukban mintás csempék terjednek el leginkább. A burkolat felülete lehet fényes vagy matt, esetleg a kettő kombinációja. Nem ritkák a sötét tónusú burkolatok sem, amelyekkel a fehér szaniterek kontrasztot alkotnak.


bianco

 

Különc: A kreatív energiák felszabadítása, a kötetlen játék jellemzi a különcök színválasztását. Színviláguk minden eddigi stílusirányzatot túlszárnyal. A szivárvány összes árnyalatát a sajátjuknak tekintik, és használják is azokat. Bátran választják otthonaikba a piros, a kék, a zöld, a sárga, a bordó, a barna harsány, erőteljes tónusait.


12különc

 

Néhány jó tanács csempe, padlólap vásárlása előtt:

 

•          Burkolás előtt lehetőség szerint rajzoljuk le a burkolandó felületet és készítsük el a burkolatkiosztást, vagy kérjük meg a szakkereskedőt ennek elkészítésére. Ez segítséget nyújt a burkolat megrendelésekor is, mivel könnyen ki tudjuk számolni a szükséges mennyiségeket.

 

•          Minimum 10% vágási veszteséggel minden esetben számoljunk, rendeljünk ennyivel több lapot!

 

•          A burkolat eredeti dobozát a biztonság kedvéért tegyük el, mert utórendeléskor azon rajta vannak a szükséges adatok (kaliber, színtónus).

 

•          Figyeljünk arra, hogy a vágások lehetőleg sarokba, vagy kevésbé feltűnő helyre essenek.

 

•          A díszítő elemek helyét is gondosan tervezzük meg, nehogy belelógjon valamilyen berendezési tárgy, mert így nem tudnak érvényesülni.

 

•          Gondosan válasszuk ki a fuga színét is, padlóra inkább sötétebb fugát tegyünk, hiszen úgyis koszolódni fog.

 

•          Kereskedelemben kaphatóak élvédők, burkolatváltó elemek melyekkel esztétikusan le tudjuk zárni a burkolt felületet, illetve el tudjuk választani a különböző anyagú burkolatokat (pld. parketta- greslap).

 

•          Csempeajtó segítségével a beépített kádakhoz is könnyen hozzá lehet férni.

 


Bemutatótermeinkben minőségi kül- és beltéri burkolatok széles választékával várjuk vásárlóinkat, melyek között megtalálhatóak a hagyományos csempék, padlólapok többféle színben és méretben, illetve extra nagy greslapok. Díszítőcsíkok, lábazati és lépcsőelemek is választhatók.

 

Padlólap és falicsempe kínálatunkat elsősorban olasz gyárak termékeiből válogattuk össze. De azoknak, akikhez a spanyolos ízlésvilág áll közel, szintén tudunk választékot nyújtani. 

 

Számítógépes látványtervezés (fürdőszoba berendezés és burkolattervezés, mennyiségszámítás): Az Önnek leginkább megfelelő burkolat kiválasztásában segítenek értékesítő munkatársaink. Rutinos építész és lakberendező kollegáink pedig profi látványtervező program segítségével Ön elé varázsolják álmai fürdőszobáját, hogy a burkolás befejeztével, a valóságban se érje csalódás.

 

Az alábbi gyáraknak kiemelt képviselői vagyunk a régióban:

 

A Gardenia Orchidea Spa. - Olaszország egyik legnevesebb kerámiaburkolat gyártója - fennállása óta piacvezetőként teremt stílust mind a klasszikus, mind a visszafogottan rusztikus fürdőszobák burkolataiban. Gazdag dekorválasztéka, nagyvonalú térkezelése a Gianni Versace nevével fémjelzett fürdőszobai és padlólap kínálatában jutott a csúcsra. Nem véletlen, hogy ma már a new-york-i Empire State Building, és a szentpétervári Ermitázs VIP - mosdóhelyiségeiben is a jellegzetes medúzafejes Versace embléma díszeleg.


foto7LR

 

A Dado Ceramica gyár specialitása a különlegességek, élénk színek, egyedi dekorációk használata a termékein. Hagyományos felületű csempékkel nem rendelkeznek. Mind színvilágában, mind dekorválasztékában trendvezetőnek számít hazájában és mondhatjuk, a világon is. A Dado nevét egyedisége miatt ismerik.


05            03

 

A Cedir Ceramiche di Romagna 4 millió m2 burkolatot gyárt évente a gres porcelántól a monocotturáig, a fehér agyagtól a falicsempéig. Ebből kifolyólag a Cedir gyár biztos alapokon áll és nagy elismerésnek örvend a hazai és a világpiacon egyaránt. Fontos megemlíteni, hogy a gyártási folyamatoknál szigorúan ügyelnek a környezetvédelemre.

 

cedir-spledos-CHORDA cedir-thesi-nero-grigio


 

Burkolási lexikon:

 

Dekorcsempe:

 

A falburkolat alaplapjával azonos méretű, díszített csempe, amely színében és stílusában harmonizál az alaplappal.

 

Diagonális rakás:

 

Olyan burkolatfektetési mód, ahol a négyzet alakú lapokat 45 fokban elforgatva, a lap csúcsával felfelé helyezik egymás mellé.

 

Dilatáció:

 

A burkolóanyagok hőmérsékletváltozásra történő reakciója, amelynek következtében a burkolat mikromozgásokat végez.

 

Dilatációs hézag:

 

Nagyobb felületek esetén teret enged a burkolatnak, hogy szabadon mozoghasson, és megakadályozza a burkolat megrepedését, feltöredezését.

 

Hálós rakás:

 

Hagyományos burkolatfektetési mód, ahol a lapokat állítva, vagy fektetve helyezik egymás mellé.

 

Listello:

 

Díszítőelem, bordűr, amely különféle mintákkal és eltérő méretekben kapható a legtöbb csempecsaládhoz. Színében és stílusában harmonizál az alaplappal.

 


 

Csempe, padlólap kínálatunk a következő gyárak termékeiből áll:


Abitare la Ceramica (olasz)

 

Antica Ceramica Rubiera (Dado Group-olasz)

 

APE (spanyol)

 

Azulev (spanyol)

 

Bisazza üvegmozaik (olasz)

 

Castelvetro (olasz)

 

Cedir (Ceramiche di Romagna-olasz)

 

Ceracasa (spanyol)

 

Ceramicas MYR (spanyol)

 

Ceramiche Brennero (olasz)

 

CISA (Ricchetti Group-olasz)

 

Dado (olasz)

 

El Molino (spanyol)

 

Energieker (olasz)

 

Gardenia Orchidea (olasz)

 

GarFloor (Gardenia Orchidea-olasz)

 

Marazzi (olasz)

 

Marca Corona (olasz)

 

Maxim (Azulev-spanyol)

 

Oneker (Ceramica Gomez-spanyol)

 

Opiocolor üvegmozaikok

 

Pamesa (spanyol)

 

Panaria (olasz)

 

Peronda (spanyol)

 

Porcelanite Dos (spanyol)

 

Ragno (Marazzi Group-olasz)

 

Ricchetti (olasz)

 

Roberto Cavalli (Ricchetti)

 

Trial (Dado Group-olasz)

 

Undefa (spanyol)

 

Versace (Gardenia Orchidea-olasz)

 

View (olasz)

 

Zalakerámia (magyar)

 


Burkolási segédanyagok

 

Üzleteinkben nagy választékot kínálunk burkolási segédanyagokból. Így egy helyen megvásárolhat mindent, ami egy szép burkolat kialakításához szükséges.

 

-           Szegőlécek, profilok, élvédők           

 

-           Burkolatragasztók

 

-           Fugázóanyagok, szilikonok

 

-           Kéziszerszámok         

 

 -          Aljzatkiegyenlítők, alapozók, vízszigetelők

 

Márkanevek (ömlesztve):

 

Mapei, Murexin, Schlüter, Salag, Emac